Centrum voor Jeugd en Gezin

Aanleiding
Intensivering preventie; laagdrempelige ondersteuning ouders opvoeders

Opdrachtgever
Gemeenten
Wat
Een doeltreffende content-contact-strategie met eigen redactie
Middelen
Een geïntegreerd pakket bestaande uit CJG website, CJG Facebook-pagina, offline CJG communicatiemiddelen en eigen beeldbank
Essentie
Laagdrempelige, dynamische informatievoorziening, versterken eigen kracht ouders / opvoeders (bewustwording, motivatie en vaardigheden) en vraaggericht werken
Doel
Gemeenten duurzaam verbinden met ouders, opvoeders, kinderen, jongeren en professionals
Bereik
x aantal ouders en opvoeders

Gemeenten staan voor de uitdaging preventie te intensiveren op het gebied van Jeugd en Gezin. Er vroeg bij zijn om erger te voorkomen. Dit vraagt om een basisvoorziening die 24/7 geraadpleegd kan worden als ook proactief ingezet wordt om preventieonderwerpen te agenderen.

De redactie van Hollandsch-Welvaren biedt inspirerende, laagdrempelige content die aansluit bij de (lokale) leefwereld van ouders. Het ziet er visueel aantrekkelijk uit en kan geraadpleegd worden op een eigen gekozen moment en een plek waar ouders zich thuis voelen (vanachter de tablet of smartphone). Het platform informeert, motiveert en biedt ouders en opvoeders concrete handreikingen om met de informatie aan de slag te gaan. Ouders vinden (of ontvangen) antwoorden op hun vragen, komen in contact met andere ouders en worden wegwijs gemaakt in verdere lokale opvoedondersteuning. Dé plek voor iedere ouder!

Sinds kort hebben we alles je wilt weten over opvoeden en opgroeien in een nieuwe jasje gestoken. Naast de vertrouwde opvoedinformatie vind je nu ook blogs van ouders, columns van experts, leuke tips en video’s op het nieuwe preventieplatform.

 

Heb je vragen over dit project? Neem dan contact op met:

André Janssen

Volgend Project Vorig Project