De Hulpwijzer maakt zorg en hulp bereikbaar

Als gemeente wilt u graag dat burgers snel en eenvoudig toegang hebben tot zorg- en hulpverleningsinstanties in uw regio. Die toegang begint bij het makkelijk vinden van de juiste zorgprofessional.

De Hulpwijzer is een laagdrempelig en visueel-aantrekkelijk platform dat dit mogelijk maakt. Naast een slimme zoekfunctie voor het vinden van zorg- en hulpverleners, biedt de site interessante en begrijpelijke artikelen met informatie over diverse onderwerpen op het gebied van sociale thema’s. Denk bijvoorbeeld aan omgaan met geld, scheiden, eenzaamheid, een gezonde leefstijl, ouderdomsproblemen en opvoeden. 

Het platform heeft een eigen redactie waardoor u als gemeente hier geen omkijken naar heeft. Met de inzet van diverse communicatiemiddelen zoals social media wordt de interactie met de inwoners van uw gemeente vergroot. Zij kunnen met de Hulpwijzer niet alleen makkelijker in contact komen met passende hulpverleners en zorg professionals, maar ook bepalen wat ze zelf kunnen doen om hun welzijn te verbeteren. Een sterk punt hierbij is dat de informatie lokaal is ingestoken; inwoners zien alleen zorg- en welzijnsorganisaties binnen hun eigen regio.

Voordelen van de Hulpwijzer

Voor uw inwoners

 • Alle informatie is voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk
 • Altijd een actueel overzicht van uw lokale sociale aanbod
 • De meest gestelde vragen binnen het sociaal domein beantwoord
 • Laagdrempelig en visueel aantrekkelijk
 • 24 uur per dag bereikbaar voor uw inwoners

Voor uw organisatie

 • Collectie van vraag/antwoordcombinaties (VAC’s) gekoppeld aan bijpassende organisaties
 • Eigen redactie met wekelijkse nieuwsartikelen
 • Inspelen op (lokale) actualiteit met thema’s
 • Eigen beeldbank / foto’s per domein / onderwerp
 • Communicatieprogramma per doelgroep
 • Inzet Facebookpagina

Op Hulpwijzer Ouder-Amstel kunt u terecht voor vragen in het dagelijks leven over wonen, zorg, geld, werk, vervoer, actief zijn en jeugd en gezin. Hulpwijzer Ouder-Amstel helpt u bij het zoeken naar passende oplossingen voor uw eigen situatie. Wekelijks houdt Hollandsch Welvaren contact met de klant en zorgen wij er voor dat de website up en running blijft.

Bezoek de Hulpwijzer van Ouder-Amstel

Hulpwijzer Brabantse Wal is gemaakt voor iedereen. Iedereen telt mee en heeft recht op hulp en ondersteuning. De website is ontwikkeld door de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. Samen met inwoners, verenigingen en lokale organisaties. Hollandsch Welvaren ondersteunt bij wijzigingen op de website en communicatie op social media.

Ga naar de website

Berkellandwijzer is dé online plek bij het vinden van praktische informatie, adressen en activiteiten dichtbij huis. Op deze website kunt u namelijk terecht voor lokale informatie en voor vragen over: jeugd en gezin, geld, leren, sporten, vervoer,  vrijwilligerswerk, uw buurt, werk, wonen, zorg. Er heerst nauw contact tussen de communicatie medewerkers van Berkelland Wijzer en Hollandsch Welvaren.

Ga naar de website