Sociaal domein

Wij kunnen een geheel naar wens online platform voor jouw gemeente bouwen, waarin we informatie over een gezonde leefstijl en andere veelvoorkomende vragen waar inwoners mee zitten beantwoorden. Lastige onderwerpen bespreekbaar maken en de lat laag leggen om hulp te vragen. Sociaal Domein biedt informatie over alle sociale en maatschappelijke onderwerpen voor iedereen tussen 0 en 100 jaar. Hierbij ligt de focus in eerste instantie op preventie en in tweede instantie op hulpverlening waar dit nodig is. Voorbeelden van Sociale Domeinen die wij hebben ontwikkeld zijn die van Sociaal Team Gorinchem, Sociaal Team Houten en Vivera Sociaal Wijkteam (Zwijndrecht). Met een moderne layout, een ingebouwde ReadSpeaker functie voor slechtzienden, snelle laadtijden, 100% responsiveness en customizable thema’s en kleuren is dit Sociaal Domein de manier om jouw inwoners te voorzien van hulp op alle vlakken.

Thema’s als eenzaamheid, financiële problemen, gezondheid, ouderdom of werkloosheid raken een groot deel van de Nederlandse bevolking. Veel mensen zouden graag bepaalde aspecten van hun leven beter inrichten, maar hebben niet de kennis of de middelen om dit zelf actief aan te pakken. Gemeenten kunnen hierbij helpen door advies te geven en praktische ondersteuning te bieden. Door informatie laagdrempelig aan te bieden, voelen burgers zich gehoord en gesteund. Tevens is dit een goede manier om de juiste weg naar de juiste vorm van hulpverlening inzichtelijk en toegankelijk te maken.

Meer informatie

Nieuwsberichten

CJG
12 juli 2023

Je kind nu wel of niet op social media? Hier moet je op letten

In Nederland maken tienduizenden kinderen vanaf een jaar of 11 al gebruik van social media. Is dat slecht voor je kind en hoe ga je er als ouder mee om?…
Hulpwijzer Zutphen schermafbeelding
Hulpwijzer Zutphen

Een voorbeeld van het ‘standaard’ platform. Maandelijks gevuld met een nieuw maatschappelijk thema en bijbehorende artikelen. Vervolgens kun je zelf bepalen of en welke aanvullende content je wilt plaatsen.

Ga naar de website
Sociaal Team Gorinchem schermafbeelding
Sociaal Team Gorinchem

Sommige gemeenten willen de dienstverlening voor ouders en opvoeders koppelen aan hun sociale loket. Ook dat is geen probleem. Een Sociaal Domein platform kan heel eenvoudig gelinkt worden aan een opvoedkundig platform (zoals CJG). 

Ga naar de website
Vivera Sociaal Wijkteam schermafbeelding
Vivera Sociaal Wijkteam

Wil je het gemak van het ‘standaard’-pakket maar dan wel in je eigen huisstijl, een andere headerfoto en hier en daar een andere knop. Geen probleem. We kunnen vrijwel alle soorten maatwerk leveren die je nodig hebt. Een voorbeeld hiervan zie je bij Vivera Sociaal Wijkteam.

Ga naar de website

Communiceren doe je natuurlijk niet alleen met een mooi online platform. Maak gebruik van ons complete aanbod van communicatietools om je doelgroep optimaal te bereiken. Kijk eens naar onze on/offline campagnes en communicatiemiddelen:

Campagnes
Communicatiemiddelen