Communicatie naar jongeren

Diverse communicatiemiddelen die erop gericht zijn jongeren zinvolle informatie te bieden op een manier die aansluit bij hun manier van praten en denken. De juiste communicatie naar jongeren kan een uitdaging zijn.

Moeilijke doelgroep? Of juist niet. Jongeren zijn nieuwsgierig maar zitten niet te wachten op een volwassene die ze vertelt wat ze moeten weten, vinden of zijn. En als een volwassene met goedbedoeld advies komt, gaan de deuren doorgaans helemáál op slot. Toch wil je als gemeente ook de jongere burger goed informeren over zaken die belangrijk voor hen zijn zoals het maken van gezonde keuzes, voorzichtig omgaan met drank en drugs, studiekeuze en omgaan met geld. Bied ze daarom het juiste platform met aansprekende informatie in hun eigen taal.

Bekijk ook onze 18+ Check eens of de campagne ‘Sociale weerbaarheid’.

Meer informatie

Nieuwsberichten

CJG

Je kind nu wel of niet op social media? Hier moet je op letten

In Nederland maken tienduizenden kinderen vanaf een jaar of 11 al gebruik van social media.…
Digitale wegwijzer

Het is als ouder soms lastig om thuis een ‘media-beleid’ te voeren. Om toch enige richtlijnen te geven, ontwikkelden wij de folder en online campagne ‘Digitale wegwijzer’.

Bekijk campagne
18+ Check

Het is niet niks. Wanneer je 18 wordt verandert er van alles. Het is een grote stap op weg naar volwassenheid. Om die stap iets makkelijker te maken, ontwikkelden wij de 18+wijzer.

Bekijk campagne

Communiceren doe je natuurlijk niet alleen met een mooi online platform. Maak gebruik van ons complete aanbod van communicatietools om je doelgroep optimaal te bereiken. Kijk eens naar onze on/offline campagnes en communicatiemiddelen:

Campagnes
Communicatiemiddelen